Yöresel Organik Ürünler Market Reyonlarında Yerini Almaya Hazırlanıyor

Yöresel Organik Ürünler Market Reyonlarında Yerini Almaya Hazırlanıyor
17.09.2020 10:05

Vali Fuat Gürel, Kadınların sosyalleşmesi, kendilerini geliştirmesi ve el emekleriyle yaptıkları doğal ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan S.S. El Emeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sebahat Güven, Yönetim Kurulu üyeleri Arzu İpek ile Hanife Yavaşçı’yı makamında kabul etti.

Kadınların hem aktif olarak ekonomik hayata katılması, hem de aile bütçelerine katkı sağlaması için S.S. El Emeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifini kurduklarını ifade eden Başkan Güven, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri aldıklarını, marketler ile görüşmelerinin devam ettiğini ve kısa sürede de market reyonlarında  “ELEK” markası ile satışa başlayacaklarını söyledi. Üretimlerinin tamamen geleneksel usullerle hazırlanan tarhana, doğal ketçap, erişte makarna, kahvaltılık sos, turşu, mantı ve reçel gibi organik ürünlerden oluşacağını ifade etti.

Emeklerinden dolayı Kooperatif Başkanı Güven ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını dileyen Vali Fuat Gürel, “Kadınlarımızın ekonomiye verdiği katkının yanı sıra yöresel ürünlerin korunması, pazarlanması ve gelecek nesillere aktarılmasında ortaya koydukları özverini çok önemli. Kadın girişim kooperatiflerimizin her zaman yanındayız.”diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.