SAFRANBOLU’DA SAĞLIKTA BÜYÜK ATILIM! YENİ BİRİMLER HİZMETE AÇILIYOR

SAFRANBOLU’DA SAĞLIKTA BÜYÜK ATILIM!
YENİ BİRİMLER HİZMETE AÇILIYOR..


Safranbolu’da sağlık alanındaki yatırımlar hız kesmeden sürüyor. 2025 Yılı Koordinasyon Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda, tarihi Taş Bina korunarak sağlık hizmetine kazandırılacak, hastanenin kapasitesi ise yeni birimlerle artırılacak.
Toplantı; önceki dönem Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile İl Sağlık Müdürü İsmail Kara’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Hastanede Kapasite Artışı
Artan nüfus ve hasta yoğunluğu doğrultusunda, Tarihi Taş Bina’daki idari birimlerin farklı alanlara taşınması planlanıyor. Boşalacak alanlarda;
6 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi
8 yataklı Günübirlik Servis
5 adet Poliklinik Odası
5 yataklı ilave Fizik Tedavi Ünitesi
Bebek Dostu Hastane Odası
Gebe Okulu Odası
hizmete açılacak. Böylece hem tarihi dokunun korunması hem de sağlık hizmet kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Bağlarbaşı Mahallesi’ne Yeni Sağlık Tesisi..
Bağlarbaşı Mahallesi Harmanlar mevkiinde yapımı devam eden yeni sağlık tesisinin ihalesi tamamlandı, çalışmalar başladı. Tesisin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
Yeni sağlık kompleksinde;
Sağlıklı Hayat Merkezi
8 hekimli Aile Sağlığı Merkezi
112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu
yer alacak.
Ovacuma’ya 112 ve Aile Hekimliği Birimi..
Ovacuma beldesinde ise 2026 yılı yatırım programı kapsamında 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Aile Hekimliği Birimi kurulması planlanıyor. Projenin ihalesinin bu yıl içinde yapılması öngörülüyor.
Sağlık yatırımlarına desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Karabük Valisi Oktay Çağatay, İl Başkanı Ferhat Salt ile Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç’a teşekkür edildi.
Yetkililer, Safranbolu’da sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.