Safranbolu’da emniyet kemerinin önemi simülasyon ile anlatıldı

SAFRANBOLU’DA KARAYOLLARI TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ SİMÜLASYON ARACI İLE ANLATILDI. ÖNDEN ÇARPMALI SİMÜLASYON ARACINA BİNENLER, SAATTE 10 KİLOMETRE HIZLA KAZA ETKİSİNİ SARSILARAK YAŞADI.

Safranbolu’da emniyet kemerinin önemi simülasyon ile anlatıldı
06.05.2019 18:35

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde trafik haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi

Safranbolu’da Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı. Önden çarpmalı simülasyon aracına binenler, saatte 10 kilometre hızla kaza etkisini sarsılarak yaşadı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında Trafik Güvenliği Haftası etkinliğine Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk, İlçe Jandarma Komutanı, Yzb. Burak Ören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çocuklara trafik kuralları ve emniyet kemerinin öneminin anlatıldığı broşürün yanı sıra kalem ve şapka hediye edildi. Etkinlik öğrenciler ve protokolün “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi kapsamında yaya geçidinde yaya önceliğiyle ilgili uygulamalı eğitim verilmesi ve yaya geçidinden birlikte geçmesi ile sona erdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, her yıl yüzlerce insanı trafik kazalarında kaybettiklerini belirterek, “İşte burada gerek yayaların gerekse araç şoförlerinin çok daha fazla dikkatli olmaları gerektiğini anlatıyor. Bu gün burada düzenlenen etkinlikte de özellikle çocuklarımıza emniyet kemerinin ve trafik kurallarına uymanın önemi anlatıldı. Gerçekleştirilen programdan dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyor, böylesi önemli konularda belediye olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizi hatırlatmak istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.