“Mutlu Gelecek İçin Sağlığının Bağımlısı Ol”

“Mutlu Gelecek İçin Sağlığının Bağımlısı Ol”
23.03.2021 21:38

Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosunun destekleri ile Uyuşturucu İle Mücadele Derneği adına hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Mutlu Gelecek İçin Sağlığının Bağımlısı Ol” projesi kapsamında alınan futbol malzemeleri kız futbolculara teslim edildi.

5000 Evler Sentetik Futbol Sahasında düzenlenen etkinliğe Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile kurum müdürleri katıldı.

Antrenman yapan kız futbolcuları ziyaret ederek proje kapsamında alınan spor malzemelerini eşi Özlem Aras Gürel ve beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte teslim eden Vali Fuat Gürel, “Karabük Uyuşturucu ile Mücadele Derneğimizin göstermiş olduğu bu sosyal sorumluluk projesinin anlamı çok büyük. Gençlerimizin zehirden ziyade sporla birlikte zaferin tadını almaları çok önemli. Madde, sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak ve temel önleyici çalışmaları başlatmak amacıyla hazırlanan projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı ve kurumları tebrik ederim.”diye konuştu.

“Mutlu Gelecek İçin Sağlığının Bağımlısı Ol” projesi ile bağımlılığın neden olduğu, zamanı etkin kullanamama, sosyal çevre ve toplumsal yapıdan uzaklaşma gibi ayrışmaların önüne geçmek ve gençlerin kişilik gelişimlerinin sağlanması için, değerler eğitimi, zamanı etkin kullanma eğitimi, Neurofeedback ve Biofeedback (Beyin ve Nefes egzersiz Eğitimi) gibi eğitimler verilecek. Resim, sanat ve spor gibi sosyal aktivitelere yönlendirilerek boş zamanlarını daha verimli kullanmaları konusunda danışmanlık faaliyetlerinin yer aldığı projede piknik ve gezi programları da yer alıyor.

Spor malzemelerinin teslim töreninin akabinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan tadilat çalışmalarının ardından faaliyete geçen Karabük Gençlik Merkezi 5000 Evler Genç Ofis Müzik ve Resim Atölyesinde incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel, İl Müdürü Coşkun Güven’den bilgiler aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.