KARABÜK GÖLETLERİNE 20 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

KARABÜK GÖLETLERİNE 20 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI
Tarım ve Orman Bakanlığınca, ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularındaki nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülüyor.
20.000 âdeti bugün itibariyle,Karabük’teki göl ve göletlere bırakıldı. Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin AYVALIK;
“Bugün yavru balıkları göletlerimize bıraktık ancak balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür.


Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ediyor.
Özellikle avcılarımızın bu kurallara uymalarını ve bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz” dedi.
