İLKOKULLARDA SPOR DALI EĞİTİMİ BAŞLIYOR

İLKOKULLARDA SPOR DALI EĞİTİMİ BAŞLIYOR
02.11.2022 10:50

İLKOKULLARDA SPOR DALI EĞİTİMİ BAŞLIYOR..

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında “Her Öğrencinin İlkokuldan Mezun Olana Kadar Bir Spor Branşı’nda Çalışması” hedefleniyor.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun GÜVEN ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü’nün Karabük’te hayata geçirilmesi noktasında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, protokol kapsamında yaptığı değerlendirmede, “İki Bakanlık arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimizin her konuda olduğu gibi sporda da hizmete erişebilirliği çok önemli. Bu konuda beden eğitimi derslerimiz dışında da öğrencilerimizin okul sporlarına teşvik edilmesini daha da güçlendireceğiz ve bir dinamizm kazandıracağız.

Öğrencilerimiz İlkokulu tamamlayana kadar her hangi bir spor dalında geliştirmeleri, ortaokul ve lise dönemlerinde ise kendilerini gerçekleştirmeleri en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz işbirliğinde İnşallah okul sporlarında ulusal ve uluslararası sportif yarışmalarda önemli dereceler almaya devam edeceğiz.

Bu süreçte en büyük destekçimiz Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olacak.

Bu anlamda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Coşkun GÜVEN nezdinde tüm yöneticilere ve antrenörlere teşekkür ediyor, İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü’nün İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun GÜVEN ise sportif anlamda öğrencilere ve öğretmenlere her türlü desteğin verileceğini, spor alanlarının ve materyallerinin her daim hizmete açık olacağını belirterek, protokolün her iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.