“Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı” projesi sona erdi

FARKLI ÜLKELERDEKİ FARKLI UYGULAMALARIN SAĞLIK SEKTÖRÜNDE FİKİR VE UYGULAMA ZENGİNLİĞİ OLUŞTURACAĞINI İFADE EDEN VALİ FUAT GÜREL, PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNDE EMEĞİ GEÇEN BAŞTA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. AHMET SARI OLMAK ÜZERE, PROJE FAALİYETLERİNİ YÜRÜTEN ÇOCUK GELİŞİM UZMANI ELİF KORKMAZ, UZMAN PSİKOLOG ABDULKADİR ILGAZ, SOSYAL HİZMET UZMANI SONGÜL ATAŞ VE ŞUBE MÜDÜRÜ MEHMET KARAPINAR’ A ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ.

“Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı” projesi sona erdi
02.08.2019 13:30

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Erasmus öğrencilerine yönelik Avrupa’da “Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı” proje kapanışı Safranbolu’da düzenlenen program ile yapıldı.

Proje kapanış programına Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, kurum müdürleri, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Erasmus projesi kapsamında gerçekleştirilen 3 aşamalı proje ile hasta ve yaşlı bakımı hizmetlerini daha da iyileştirme, hasta ve yaşlı bakımının önemi konusunda farkındalık oluşturma, sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki ve dil eğitimlerini geliştirmeleri amaçlanıyor. “Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı” projesi kapsamında Prof. Dr. Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Akıllı Okul Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Bölümü öğrencileri Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan HHK Hausliche Humane Krrankenpflege Yaşlı Bakım Merkezindeki staj programını başarı ile tamamladılar.

Farklı ülkelerdeki farklı uygulamaların sağlık sektöründe fikir ve uygulama zenginliği oluşturacağını ifade eden Vali Fuat Gürel, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı olmak üzere, Proje faaliyetlerini yürüten Çocuk Gelişim Uzmanı Elif Korkmaz, Uzman Psikolog Abdulkadir Ilgaz, Sosyal Hizmet Uzmanı Songül Ataş ve Şube Müdürü Mehmet Karapınar’ a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.