GÖLETLERE 30.000 ADET YAVRU BALIK BIRAKILDI

GÖLETLERE 30.000 ADET YAVRU BALIK BIRAKILDI
30.08.2024 19:12

GÖLETLERE 30.000 ADET YAVRU BALIK BIRAKILDI..

Tarım ve Orman Bakanlığınca, ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularındaki nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülüyor.

30.000 âdeti bugün itibariyle; Karabük’deki göl ve göletlere bırakıldı. Ovacık Hatipoğlu göletinde Ovacık Kaymakamı Tuğçe YILMAZ ve Karabük Tarım İl Müdürü Çetin AYVALIK’ ın katılımıyla yavru balıklar bırakıldı.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan İl Müdürü Çetin AYVALIK;

“Bugün yavru balıkları göletlerimize bıraktık ancak balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür.

Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ediyor.

Özellikle avcılarımızın bu kurallara uymalarını ve bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.