FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 5’inci yılı “Türkiye Geçilmez” temasıyla tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de çeşitli etkinliklerle anıldı

FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 5’inci yılı “Türkiye Geçilmez” temasıyla tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de çeşitli etkinliklerle anıldı
16.07.2021 10:36

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri Karabük Valiliği tarafından organize edilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” ile başladı. Cumapazarı önünde toplanan Vali Gürel ve protokol üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ile Kent Meydanına kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kent meydanı etkinlikleri Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve protokol konuşmaları ile devam etti.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş ile Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyondan canlı olarak verildi.

Törende konuşan Vali Fuat Gürel, “15 Temmuz 2016 tarihinde, Fetullahçı Terör Örgütü eliyle girişilen darbe girişiminin 5. yıldönümünde, ülkemizin tüm şehirlerindeki meydanlarda olduğu gibi, Karabük Kent Meydanını dolduran, dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde, al bayrağımızın gölgesinde, tarafını devletinden, milletinden, milli iradeden, demokrasiden ve büyük Türkiye idealinden yana seçen vatandaşlarımızı ve siz değerli Karabüklüleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Hemşehrilerimiz, Aziz 15 Temmuz Şehitlerimiz Metin Arslan ve Barış Efe kardeşlerimiz nezdinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dev bir orduya dönüşerek o karanlık geceyi aydınlık bir sabaha çeviren 251 Şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Kahraman Gazilerimize hayırlı ömürler, sağlık ve afiyet diliyorum.

15 Temmuz gecesi umutlarımız, hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin kaynaklarıyla alınan her türden silahımız kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafımdan halkımıza doğrultulmuştur. Hamd olsun ki; Cenabı Allah’ın lütfü, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle, herekete geçen yüce milletimiz;tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla yüreğiyle dikilmiş, FETÖ terör örgütü milletimizin ölüme meydan okuyan kararlılığıyla engellenmiş, milletimiz o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir.

15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin hiçbir döneminde esareti kabullenmemiş Vatan, Bayrak ve Mukeddesatı uğruna, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ve daha nice savaşlarda yedi düvele meydan okuyan ruhun, yüz yıl sonra aynı heyecanla, aynı kararlılıkla saatler içinde ortaya çıkması şanlı nice destanlar yazmış Aziz Milletimizin genciyle, yaşlısayla ‘Dönmeyi düşünmeyenlerin, gazaya düğüne gider gibi gidenlerin”ruhlarını bir kez daha şad ettikleri İstiklal ve İstikbalimizin Aziz bekçilerinin ilelebet nöbette olduğunu tüm dünyaya en yüksek sada ile haykırdığı yeniden diriliş destanının adıdır.

15 Temmuz;hain kim olursa olsun;içinizden de çıksa, bizimle aynı dili de konuşsa, aynı kaptan da yese fark etmeyeceğinin, eğer mevzu Vatansa düşmana geçit verilmeyeceğinin, millet iradesi üstünde taş üstünde taş bırakılmayacağının bu milletin her ferdinin her daim kanıyla, canıyla yeni destanlar yazmaya hazır olduğunun manifestosudur.

Bu meydanların hiçbir zaman boş kalmayacağına, demokrasi nöbetinin hiç bitmeyeceğine olan inancımızın gönül rahatlığıyla, tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ediyor, yüreklerinin sesi ile canlarını Vatan sevdasına süren Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, onların Aziz emanetlerine ve Kahraman Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

İki gün boyunca süren bu etkinlikleri hazırlayan arkadaşlarıma, destekleyen kurumlara, Valiliğimize, Belediye Başkanlığımıza, KARDEMİR’e, sivil toplum örgütlerine ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının Şirinevler Ticaret Merkezi önünden başlayarak Karabük Kent Meydanında sona eren “Sancak Koşusu” etkinliğinde her sporcu, 100 metre koşunun ardından sancağı arkadaşına teslim etti. Sporcular koşunun son bölümünde Kent Meydanında sancağı öperek alkışlar eşliğinde Vali Fuat Gürel’e teslim ettiler.

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü ve Ses Sanatçısı Ömer Faruk Belviranlı ve Nilgün Kızılcı’nın sahne programının ardından halkımızın Demokrasiye sahip çıkışının destansı hikayesi-Zeybekler ve Türk Kadını isimli etkinlik ile devam eden anma programı, Kahramanlık Türkülerinin seslendirildiği sahne etkinlikleri ve Türk Bayrağı şovunun ardından İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 00.13’de tüm minarelerden okunan salanın ardından sabah namazına kadar Demokrasi Nöbeti ile devam etti.

Karabük Kent Meydanında akşam namazının kılınması ile başlayan etkinliklere Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ağır Ceza Reisi Mustafa Duran, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Emniyet ve Jandarma Personeli, Kardemir İşçileri, 15 Temmuz Şehitlerimiz Metin Arslan ve Barış Efe’nin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.