düğün hediyesi olarak verilen eşek, can yoldaşları oldu

düğün hediyesi olarak verilen eşek, can yoldaşları oldu
13.10.2022 14:14

40 yıl önce düğün hediyesi olarak verilen eşek, can yoldaşları oldu.

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde yaşayan bir çift, 40 yıl önce evlenirken kendilerine düğün hediyesi olarak verilen eşeğe gözleri gibi bakıyor.

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde 40 yıl önce dünya evine giren Satı (58) ve Gülay Ketenci (60) çiftine, düğün hediyesi olarak eşek hediye edildi. O dönemde daha yavru olan eşek, zamanla evin vazgeçilmezi oldu. Hiçbir işte çalıştırılmayan eşeğe, adeta bebek gibi bakan Gülay Ketenci, hastalandığında ise veteriner hekim getirerek muayene ettirdi.

Eşeğini çok sevdiğini ve ona gözü gibi baktığını söyleyen Gülay Ketenci, vefat eden annesinden kendisine kalan tek hatıra olduğunu kaydetti.

Düğün hediyesi olarak eşeği kendisine verdiklerini anlatan Gülay Ketenci, “Annem ve babam, eşeği bana evlenirken hediye olarak verdiler. Ben ona hiç kıyamam, üzerine yük yükleyemem, veteriner geldiğinde aşısını yaptırırım, çok akıllıdır, benim yanımdan ayrılmaz.
Dışarıda ormanda bıraksam kendi kendine eve kadar gelir. Çok akıllıdır” dedi.

Öte yandan Ağlı Kaymakamı Elif YAZICIOĞLU KAZANASMAZ, yakın zamanda Ulusal basına hayvan sevgisi ile haber olan Ağlı Merkez Mahalle sakini Satı KETENCİ ve ailesini ziyaret etti.

Kaymakam KAZANASMAZ ziyaretinde “İnsan olabilmenin yolu; Yaratılmış her şeye sevgi ve merhamet duyabilmekten geçer. Hayvanlar, doğanın denge unsurlarıdır. Onları sevelim, merhamet gösterelim ve koruyalım.” diyerek hayvan sevgisinin öneminden bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.