AK Parti Teşkilatından Karabük’e 3 Ayrı Müjde!

AK Parti Teşkilatından Karabük’e 3 Ayrı Müjde!
19.10.2021 10:57

AK Parti Karabük İl Başkanlığınca basın toplantısı düzenlendi.İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Karabük’ün girişindeki kavşak projesi, Beşbinevler’e yapılması planlanan hastane ve Yenice ilçesine getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli talimatları verdiğini vurgulayan Altınöz, “Vekillerimiz ile daha önce de bakanlıklarda defalarca bu konuları takip etmiştik. Bu 3 önemli olayı sizin aracılığınız ile de kamuoyuyla paylaşmış olacağız.” dedi.

İl Başkanı Altınöz Kardemir Kavşağı ile ilgili:”Bir önceki toplantıda da söylediğimiz gibi bu konuda bizde bir sorun yok. Endüstri Meslek Lisesi’nin oradaki atölyelerin olduğu kısmın yukarıdan gelen derenin depresifinin orada olmasından dolayı yapılamamıştı. Biz İl Başkanları toplantısında bunu dile getirdik ve bir çözüme bağladık. Bugün Milli Eğitim Bakan Yardımcımız olayı yerinde görmek amacıyla Karabük’e geldi. Bununla birlikte en kısa sürede öğrencilerimizin Eğitim ve Öğretimini aksatmadan projelere başlayacağız ve Kavşak projesini sonuca vardıracağız.” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Altınöz Yenice’ye doğalgaz konusu ile ilgili: “Bizden önceki İl Başkanımızın ve Milletvekillerimizin söz verdiği Yenice’ye Doğalgaz getirme sözünü biz yerine getireceğiz. Bu konuda da Cumhurbaşkanımıza gereken bilgiyi verdik. Özellikle arazi şartlarından dolayı buraya doğalgazın çok zor olacağını biliyoruz. Fakat biz burada doğalgazı taşıma yoluyla yapmayı planlıyoruz. En kısa sürede Yenice’de de doğalgaz ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. Bazen basında bakanlara gidiyorlar fakat bir sonuç olmuyor diye eleştiriler alıyoruz. Biz Milletvekillerimiz ile birlikte mücadele ederek Karabük için hedeflediğimiz amaçlarla ilgili en ufak bir şüphemiz yok, azmimiz tam.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Güneş konu ile alakalı: “Bizden önceki vekillerimiz Yenice Meydanı’nda doğalgaz için söz vermişti. 3-5 sene önce verilmiş bir söz yerde kalmıyor, mutlaka sonuca kavuşturuluyor diyerek, Millet Bahçesi konusunda da şu açıklamalarda bulundu: “Şehrimizde eksik olan hizmetlerden birisi Millet Bahçesidir. Türkiye’nin 76 ili şu anda Millet Bahçesini yapmış durumdadır. Karabük Şehir olarak hava kirliliği açısından ilk 10 il arasında bulunuyor.
O bakımdan bizim şehrimizin merkezinde istasyon tarafında bulunan bölgenin o makûs görüntülerden kurtulması için arkadaşlarımızla konuştuk.
O bölgenin yeşillendirilmesi, suya kavuşturulması ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Yılsonuna kadar bu çalışmalar bitecektir. Bir sıkıntı olmazsa önümüzdeki Ocak Şubat aylarında görüntü kirliliği sağlayan alan ortadan kalkacaktır.
Bunun adımını atmış bulunuyoruz. Diğer bir Millet Bahçesi ise Safranbolu-5000 Evler arasındaki kanyon.
Bunun da projelendirilmesi devam ediyor. Orayı da inşallah sonuca kavuşturma azmi ve niyetindeyiz.”dedi.

İl Başkanı İsmail Altınöz 5000 Evler Hastanesi ile ilgili: “5000 Evler Hastanesi’nin ihalesi yapılmıştı. Bu ihale yapıldıktan sonra Strateji Başkanlığından onay bekleniyor. Biz bu konuyu da Cumhurbaşkanımıza ilettik ve bu sorun da büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. En kısa sürede 100. yıl, 5000 Evler, Emek Mahallesi sakinlerine bu hastaneyi kullanıma sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Altınöz, Soğuksu Yurt Binası ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Yurt ile ilgili alternatif projelerimiz vardı. Biz bir ay gibi kısa bir sürede önce hazine bakanlığına tapusu geçti ardından Gençlik Spor Başkanlığımıza devri yapılmış oldu ve Karabük’ümüze bu yurdu kazanmış olduk. Biz yaptığımız her şeyi planlayarak yapıyoruz.”

Vekil  Ünal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı’nın ziyareti ile alakalı şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Kardemir Kavşağı’nda yer alan atölyeleri gözlemleme fırsatı buldu. Ardından Fen Lisesi’ni birlikte ziyaret ettik. Milli Eğitim konusu her zaman önemsediğimiz bir konu.

Karabük gerek üniversite gerek de lise sınavlarında başarılı iller arasında. Karabük 2002’den bu yana Milli Eğitim hizmetlerinin en çok alındığı bir il. 96 tane okulumuz yeni okul olarak yapıldı. Şuan da 5 tane okulumuzun yapımı devam ediyor. Diğer taraftan Karabük, sınıf başına düşen öğrenci sayısı bakımından en düşük illerdendir.”

Ayrıca  Ünal, İmam Hatip Lisesi’nin yerinin değişeceğini dile getirerek; eski yerine ise hastaneye yakınlığı dolayısıyla Tıp Fakültesi olarak açılacağını ifade etti.

Milletvekili Ünal, Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili de şunları söyledi: ” Keltepe Kayak Merkezimize önem vermeye çalışıyoruz. Ana yoldan yani Yenice yolundan Keltepe’ye kadar olan kısmın tamamı asfalt ile kaplandı ulaşım anlamında bir sıkıntı yok. Eğriova Göleti ile Kayak Merkezi’ni eşleştirmek istiyoruz. Hatta burayı turizm merkezi ilan ettirerek burada Bungalov evleri üzerinde de çalışıyoruz. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.