TÜBİTAK 4007’DE KARABÜK FARKI 

TÜBİTAK 4007’DE KARABÜK FARKI 
19.10.2024 22:09

TÜBİTAK 4007’DE KARABÜK FARKI

 

TÜBİTAK 4007 Destekleme Programı kapsamında “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor 3” projesi Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezinde üçüncü gününde düzenlenen etkinliklerle son buldu.

 

Ailelerinde katıldığı “Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor 3″ projesinin son gününde düzenlenen etkinlik ve bilimsel çalışmalar katılımcıların büyük beğenisini topladı.

 

Etkinlik kapsamında atölyeleri gezen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, proje sorumlularından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaret esnasında aileler ve çocuklarla sohbet ederek etkinliklerine eşlik etti.

 

Katılımcıların keyifli zaman geçirdiği bilim etkinliklerinin sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, proje sorumluları ile bir araya gelerek 3 gün boyunca süren Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor 3” proje etkinliğinde büyük özveri ve fedakarca görevlerini yerine getiren Müdürlük Ar-Ge Birimi personelini ve proje paydaşlarını tebrik etti.

 

Proje kapsamında genel değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş;

“Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz AR-GE Birimi tarafından hazırlanan ve 9. Çağrı döneminde başvurusu yapılan projemiz, 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında aralarında üniversite ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı ve destek hakkı kazanan 57 projeden biri olmuştur.

 

Projemizin uygulamasında hedef kitlemiz olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz 3 günde toplam 127 atölyede etkinlik yaptılar.

 

Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz, bilim ve teknolojinin halkla buluştuğu bu üç günlük etkinlikte, astronomiden robotik kodlamaya, yapay zekâdan 3D yazıcı teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi, onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçladık ve buna başardığımıza inanıyorum.

 

Karabük Eğitim Ailesi olarak eğitime yeni bir vizyon ve misyon katan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle, 8 ana başlık altında topladığımız Eğitim Kenti Karabük Proje uygulamaları ve güçlü eğitim politikalarımızla istikrarlı ilerleyen bu başarılarımızı eğitim paydaşlarımızın desteğiyle daim kılmak ve gelecekte öğrencilerimizle çok daha iyi işleri sadece ülkemiz için değil, dünya için, insanlık için yapmak istiyoruz.

 

Gazze de başlayıp çevre ülkelere yayılan bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail devleti tarafından masum insanlar öldürülmeye devam ediyor. İnsanlıktan nasibini almamış olanlar teknolojik silahları masum insanları öldürmek için kullanıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu silahları üreten akılların eğitim sistemlerinde vicdan merhamet ve insanlığa fayda gibi değerlerin bulunmadığı açıktır. İşte bu yüzden bizler öğrencilerimize akademik, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda kendilerini gerçekleştirme imkânlarını sunarken onları aynı zamanda milli ve manevi değerlerimiz ile de mücehhez olmalarını istiyoruz.

 

Gençlerimizin tarihini ve değerlerini bilen, tarihine ve değerlerine sahip çıkan erdemli bireyler olarak yetişmeleri bizim en büyük amacımızdır.

 

Bu duygu ve düşünceler ile 3 gün boyunca büyük özveriyle çalışan ve koordine eden İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Adnan Cansız ve Proje koordinatörü Bünyamin Şakar başta olmak üzere Ar-Ge personelimize, proje ekibinde görev alan arkadaşlarımıza ve proje paydaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.