KARABÜK’TE SUDA DOĞUM DÖNEMİ BAŞLADI

KARABÜK’TE SUDA DOĞUM DÖNEMİ BAŞLADI
07.09.2026 16:02

KARABÜK’TE SUDA DOĞUM DÖNEMİ BAŞLADI: 3 BEBEK SAĞLIKLA DÜNYAYA GELDİ

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anne adaylarının doğum sürecini daha konforlu ve kontrollü geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla Hidroterapi Eşliğinde Doğum (Suda Doğum) Ünitesi hizmete açıldı.

“Doğal olan Normal Doğum” eylem planı kapsamında hayata geçirilen uygulamayla, uygun gebelerin doğum eyleminin aktif döneminin bir bölümünü, sağlık ekibinin yakın takibi altında özel olarak hazırlanan doğum havuzunda geçirmesine imkan sağlanıyor.

3 BEBEK SAĞLIKLA DÜNYAYA GELDİ

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Hidroterapi Ünitesi’nde şu ana kadar 3 doğum gerçekleştirildi. Bu doğumlarda 2 kız ve 1 erkek bebek sağlıklı şekilde dünyaya geldi.

Doğumların ardından anne ve bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, gerekli takip ve kontrollerin tamamlanmasının ardından anne ve bebekler sağlıklı şekilde taburcu edildi.

ILIK SU DOĞUM SÜRECİNİ RAHATLATMAYI AMAÇLIYOR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Sorumlusu Op. Dr. Oğuz Çalıova, hidroterapi eşliğinde doğumun, uygun kriterleri taşıyan anne adayları için destekleyici bir yöntem olduğunu belirtti.

Çalıova, 36-37 derece sıcaklığındaki suyun rahatlatıcı etkisinin doğum sancılarının daha iyi tolere edilmesine ve kasların gevşemesine katkı sağlayabildiğini ifade etti. Suyun kaldırma kuvvetinin ise anne adaylarının hareketlerini kolaylaştırarak farklı ve daha rahat pozisyonlar almalarına yardımcı olabildiğini aktardı.

Uygulama süresince anne ve bebeğin sağlık durumunun düzenli olarak takip edildiğini belirten Çalıova, doğum eylemi ilerleyerek doğuma hazır hale gelen anne adayının, aynı oda içerisinde bulunan doğum masasına alınarak doğumun gerçekleştirildiğini söyledi.

UZMAN EKİP EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Hidroterapi hizmetinin, bu konuda eğitim almış kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile ebelerden oluşan deneyimli sağlık ekibi tarafından yürütüldüğü bildirildi.

Suda doğum uygulamasının, yalnızca uygun gebelerde ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen kurallarına uygun şekilde, 36-37 derece sıcaklığındaki steril havuzlarda gerçekleştirildiği belirtildi.

GEBE OKULUNDA EĞİTİMLER DE SÜRÜYOR

Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu’nda da anne adaylarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri devam ediyor.

Gebelik süreci, doğum yöntemleri, nefes ve gevşeme teknikleri, anne sütü ve emzirme, yenidoğan bakımı gibi birçok konuda uzman sağlık personeli tarafından eğitim veriliyor.

“ANNE VE BEBEK SAĞLIĞINI ÖNCELEYEN HİZMETLERİ GELİŞTİRİYORUZ”

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, hidroterapi ünitesinin anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek ve doğum sürecinde anneye daha fazla hareket özgürlüğü ve konfor sağlamak amacıyla hizmete alındığını belirtti.

Doğan, hastanenin “Anne Dostu Hastane”, “Bebek Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” unvanlarına sahip olduğunu hatırlatarak, anne ve bebek sağlığını önceleyen, bilimsel esaslara dayalı ve güvenli doğum hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti.

Başhekim Doğan ayrıca, “Doğal olan Normal Doğum” eylem planı kapsamında yeni hizmetin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’ndeki uzman doktor ve ebelerden oluşan ekibe teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.