KARABÜK’TE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BURUK GEÇTİ.

KARABÜK’TE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BURUK GEÇTİ.
09.03.2019 01:00

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili Ak parti Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a sataşmak isterken büyük bir gafa imza attı.

Rafet Vergili seçim çalışmaları kapsamında yaptığı bir mahalle toplantısında mahalle halkına projelerini anlatmak yerine Ak parti adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a sataştı. Uysal’ın Karabük Üniversitesi rektörüyken Karabük Üniversitesinin ismini duyurmak ve dikkatleri Karabük Üniversitesine çekmek için kurmuş olduğu kız mehteran takımını şarlatanca diyerek eleştirdi. Vergili kız mehteran takımının 2009 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm ulusal gazete manşetlerinde Karabük Üniversitesi kız mehteran takımından başarıyla bahsedilmesini kabullenememiş ki 10 yıl sonra içindeki hazımsızlığı kadınlarımızı ve kızlarımızı görmezden gelerek o çalışmanın şarlatanca bir çalışma olduğunu ifade etmesi tüm Karabüklü kadınları üzdü.

2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi taktir etmemiz gerekir ki Burhanettin Uysalın gece gündüz hafta içi hafta sonu demeden şehrin bütün dinamiklerini Karabük Üniversitesi için seferber ederek, kısa bir süre içerisinde Türkiye’de tercih edilen 7 üniversite arasına sokması Vergiliyi o tarihlerde mutlu etse de karşısına rakip çıkınca 10 yıl sonra da olsa bir bahane bulmak adına kaş yapmak isterken göz çıkardı. Mehter müziğini kutsal bir müzik zannedip abdestsiz okunmaz yere basılmaz gibi ifadelerle mehter müziğini kutsallaştırıp haşa kutsal kitabımızdaki ayetler mertebesine çıkartması da Karabük’te tepkilerle karşılandı. Üniversitedeki kızlarımız Karabük Üniversitesini tanıtmak pop ve top müziği yerine ata yadigarı mehter müziğine karşı dikkatleri çekmek isterlerken 10 yıl önce yakaladıkları başarılarının 10 yıl sonra eleştirilmiş olması Karabük Üniversitesi öğrencilerini ve yöneticilerini ve hatta Karabüklü kadınlarımızı üzdü.

Vergilinin Uysala sataşmak amacıyla kız öğrencilere giydirilen mehteran kıyafetlerini kadınların giyemeyeceğini hele abdestsiz olanların hiç giyemeyeceğini ifade ederken söylediği sözler kadınlar tarafından ciddi anlamda tepkilere yol açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.